PDF

Fra TermvaktWiki
Revisjon per 25. nov 2008 kl. 10:12 av Larssole (Diskusjon | bidrag)
Gå til: navigasjon, søk

Portable Document Format (PDF) er et filformat som egner seg veldig godt for utveksling av dokumenter som en vil gjøre lett tilgjengelig for andre Pdf laget av Adobe i 1993 for dokument utveksling. Pdf blir brukt til og representere todimensjonale dokumenter uavhengig av hvilken applikasjon eller operativsystem som blir brukt når en skal vise frem innholdet.

Den mest brukte aplikasjonen til dette formålet er Adobe sin egen Acrobat reader, men vi har og andre programmer som gode til formålet. Som foreksempel Evince og kpdf. De to siste er bare i bruk på linux maskiner, mens Acrobat Reader er i bruk på alle maskinene, og det er det programmet som blir brukt når du får vist frem en pdf fil i nettleseren.

I både Ms Office og OpenOffice ligger det gode verktøy for å lagre dokumenter ut som pdf filer slik at det er enklere å lese dokumentene på mange forskjellige systemer. Eller ligger det programmer som en kan bruke i fra komandolinjen i linux for å gjøre pdf om til ps eller i fra ps til pdf. ps eller Post Script er det språket som printerene snakker. Så om en noen gang har problemer med og få skrevet ut en pdf fil så kan det være verdt å prøve etter at en har prøvd og skrevet ut filen med print komandoen i linux i steden i fra Acrobat Reader.

[http://en.wikipedia.org/wiki/Portable_Document_Format]

Personlige verktøy
Navnerom
Varianter
Handlinger
Navigasjon
Kategorier
Programvare
Andre
Translate
Verktøy