K3b

Fra TermvaktWiki
Revisjon per 30. mai 2010 kl. 10:50 av Kjetilly (Diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Gå til: navigasjon, søk

K3b er et grafisk brenneprogram til Linux, og gjør brenning av CD-er og DVD-er enkelt.

Innhold

Oppstart

På linux har du flere måter og brenne. Setter du i en brennbar CD/DVD-plate kan det være et program startes opp automatisk, men det anbefales at man avslutter dette programmet og starter opp KDE sitt brenneprogram i stedet. Det heter K3b og startes ved å skrive

brukernavn@brussel ~ $ k3b i [Terminal].

Datadisk

Når K3b startes opp velger du 'New Data CD Project' for å brenne en datadisk.

Brenning linux 1.png

Du bruker område A, markert med rødt under, til å navigere rundt til de forskjellige mappene i hjemmeområdet ditt. I område B, markert med blått, får du en oversikt over alle filene og mappene som ligger i mappen du har valgt i område A. For å legge til filer til CD/DVD-en du skal brenne klikker du på dem i område B og drar dem ned til område C; markert med gult. Når alle filene har kommet med brenner man ved å trykke på 'Burn'-knappen, markert med grønt i bildet under.

Brenning linux 2.png

Etter å ha valgt 'Burn' kan man gjøre noen siste innstillinger før man begynner selve brenningen. Det meste her kan stå som det er, men det anbefales at man setter farten manuelt (merket med grønt). Det anbefales at man ikke velger den maksimale hastigheten siden dette gjør det mer sannsynlig for at det blir brent noe feil - som gjør platen ubrukelig. Går farten opp til 48x kan man f.eks sette farten til 40x. Deretter trykker man på 'Burn', her markert med rødt og brenningsprosessen begynner.

Brenning linux 3.png


ISO-brenning

Hvis du vil brenne en ISO-fil i K3b, starter du ISO-brenningen ved å gå på tools og deretter velge enten DVD eller CD. Brenning linux 4.png

Vi tar for oss brenning av en ISO-fil til en DVD-plate, men det er nesten identisk fremgangsmåte for brenning av ISO-fil til CD. Du trykker på knappen markert i rødt og navigerer deg frem til der ISO-filen din ligger. Deretter kan du trykke Start-knappen som på bildet under er markert med grønt.

Brenning linux 5.png

Eksterne linker

Personlige verktøy
Navnerom
Varianter
Handlinger
Navigasjon
Kategorier
Programvare
Andre
Translate
Verktøy