Finger

(Forskjell mellom revisjoner)
Gå til: navigasjon, søk
(New page: Finger er et program som kan vise hvor brukere er innlogget m.m. Noen brukere vil helst slippe at denne informasjonen er tilgjengelig for andre. For å slippe det lager man en fil som hete...)
 
m (.plan: Retta lite logisk link)
Linje 7: Linje 7:
  
 
==.plan==
 
==.plan==
Hvis man ønsker å gi mer informasjon ved bruk av '''finger''', kan man opprette en .plan-fil og skrive det inn i den filen. Det kan f.eks. være en timeplan eller et favorittsitat. Pass på at alle har leserettigheter på filen (se [[Filbehandling_i_linux#Filgrupper_og_tilgang |her]] for mer informasjon om hvordan du gjør det).
+
Hvis man ønsker å gi mer informasjon ved bruk av '''finger''', kan man opprette en .plan-fil og skrive det inn i den filen. Det kan f.eks. være en timeplan eller et favorittsitat. Pass på at alle har leserettigheter på filen (se [[Filbehandling_i_linux#Filgrupper_og_tilgang |filbehandling i linux]] for mer informasjon om hvordan du gjør det).
  
 
[[Category:Linux]]
 
[[Category:Linux]]

Revisjonen fra 17. nov 2008 kl. 18:39

Finger er et program som kan vise hvor brukere er innlogget m.m. Noen brukere vil helst slippe at denne informasjonen er tilgjengelig for andre. For å slippe det lager man en fil som heter .private på hjemmeområdet sitt, altså

> touch ~/.private

så vil ikke finger-kommandoen gi noe informasjon om hvor man er logget inn lenger.


.plan

Hvis man ønsker å gi mer informasjon ved bruk av finger, kan man opprette en .plan-fil og skrive det inn i den filen. Det kan f.eks. være en timeplan eller et favorittsitat. Pass på at alle har leserettigheter på filen (se filbehandling i linux for mer informasjon om hvordan du gjør det).

Personlige verktøy
Navnerom
Varianter
Handlinger
Navigasjon
Kategorier
Programvare
Andre
Translate
Verktøy