ChemDraw

(Forskjell mellom revisjoner)
Gå til: navigasjon, søk
 
Linje 1: Linje 1:
 +
==Hva er ChemDraw==
 +
ChemDraw er et Windows/Mac verktøy for tegning og simulering av kjemiske molekyler og forbindelser. Det blir mest brukt blant studenter for å tegne forbindelser til innleveringer ol, men kan også brukes til å finne navn på forbindelser og NMR/MS simuleringer.
 +
ChemDraw er for tiden dessverre ikke installert på noen av IfIs Windows-maskiner. UiO har dog en site-lisens som kan brukes av alle UiOs studenter og ansatte.
 +
Dvs. at du gratis kan laste ned ChemDraw og installere det på egen maskin.
 +
 +
==Få ChemDraw på egen maskin==
 +
For å tilgang til ChemDraw besøk [http://sitelicense.cambridgesoft.com/sitelicense.cfm?sid=3]. Du må bruke din UiO epost for å få tilgang. Lisensen gjelder for et år av gangen og må fornyes.
 +
Hvis du trenger mer hjelp med installasjon, se Kjemisk institutt sin ChemDraw [http://www.mn.uio.no/kjemi/english/services/it/help/chemdraw-at-the-university-of-oslo.html side].
 +
 +
==Komme igang med ChemDraw==
 +
Et fint sted og starte er en serie med [https://www.youtube.com/watch?v=KOVDwTOuET4 videoer] på YouTube.
 +
 +
==Alternativer til Linux==
 +
Det finnes endel OpenSource alternativer til Linux. To av dem er [https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/XDrawChem XDrawChem] og [https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/BKchem BKchem].
 +
Dessverre er ingen av disse installert på IfIs Linuxmaskiner.
  
  
 
[[Category:Programvare]]
 
[[Category:Programvare]]
 +
[[Category:Windows]]
 +
[[Category:Mac]]

Revisjonen fra 1. des 2011 kl. 08:00

Innhold

Hva er ChemDraw

ChemDraw er et Windows/Mac verktøy for tegning og simulering av kjemiske molekyler og forbindelser. Det blir mest brukt blant studenter for å tegne forbindelser til innleveringer ol, men kan også brukes til å finne navn på forbindelser og NMR/MS simuleringer. ChemDraw er for tiden dessverre ikke installert på noen av IfIs Windows-maskiner. UiO har dog en site-lisens som kan brukes av alle UiOs studenter og ansatte. Dvs. at du gratis kan laste ned ChemDraw og installere det på egen maskin.

Få ChemDraw på egen maskin

For å tilgang til ChemDraw besøk [1]. Du må bruke din UiO epost for å få tilgang. Lisensen gjelder for et år av gangen og må fornyes. Hvis du trenger mer hjelp med installasjon, se Kjemisk institutt sin ChemDraw side.

Komme igang med ChemDraw

Et fint sted og starte er en serie med videoer på YouTube.

Alternativer til Linux

Det finnes endel OpenSource alternativer til Linux. To av dem er XDrawChem og BKchem. Dessverre er ingen av disse installert på IfIs Linuxmaskiner.

Personlige verktøy
Navnerom
Varianter
Handlinger
Navigasjon
Kategorier
Programvare
Andre
Translate
Verktøy