CdBurnerXP

Fra TermvaktWiki
Revisjon per 16. apr 2012 kl. 13:02 av Fredrihl (Diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Gå til: navigasjon, søk


Del av pakken som installeres på alle maskiner på universitetet. Denne programvaren er til for å brenne ut data på en CD-plate, men vil logisk nok bare fungere på maskiner som har en CD-brenner installert i utgangspunktet. Ikke alle maskinene på universitetet har dette. Merk også at du må skaffe CD-platene selv.

Innhold

Framgangsmåte

Du åpner programmet fra start-menyen i windows. Start->Programs->CDBurnerXP->CDBurnerXP.

Brenning win 1.png


Ved oppstart får man opp følgende meny.

Brenning win 2.png

Datadisk

Du velger 'Data Disc' fra menyen til CDBurnerXP og får opp følgende vindu.

Brenning win 3.png

Område A er for å navigere deg rundt på mappene i hjemmeområdet ditt. Område B viser innholdet i mappene du velger i område A. Område C er en liste over de filene og mappene du har valgt skal være med på platen du vil brenne. Du legger til filer ved å markere de i område B og trykke Add-knappen eller ved og simpelthen dra filene ned fra område B til område C.

Når du er fornøyd med innholdet på platen, trykker du på Burn-knappen, merket av som område D på bildet over. Du får opp et nytt vindu der du blir spurt om hvordan du vil brenne CD'en. Her velger du bare "Let me choose advanced settings". Videre kommer du inn på dette vinduet.

Brenning win 4.png

Her kan du godt nedjustere brennehastigheten. Jo saktere den brenner jo mindre sjanse er det for at den brenner noe feil. Starter den på 48x som her, kan man godt sette den ned til 40x. Det tar ikke så mye lengere tid å brenne. Til slutt trykker man på "Burn disc", og etter en kort venteperiode skal man få opp en melding om at brenningen var vellykket, og man er ferdig.


ISO-brenning

Her velger man "Burn ISO image" fra hovedmenyen i CDBurnerXP, og får opp følgende vindu.

Brenning win 5.png

Her trykker man på knappen markert med rødt, navigerer seg til der ISO-filen ligger, markerer den og trykker "Open". Det kan være greit å nedjustere brenningshastigheten for å minimere sjansen for at programmet brenner feil. I dette tilfellet der den starter på 48x, kan det være greit å sette den til 40x i stedet. Resten av standardvalgene er greie og man kan velge "Burn disc". Når programmet er ferdig med å brenne platen får man beskjed om at brenningen var vellykket.

Eksterne linker

Personlige verktøy
Navnerom
Varianter
Handlinger
Navigasjon
Kategorier
Programvare
Andre
Translate
Verktøy