Acrobat reader

(Forskjell mellom revisjoner)
Gå til: navigasjon, søk
Linje 1: Linje 1:
[[Category:Programvare]]
+
Acrobat Reader er et program fra Adobe for å vise frem [[pdf]]-filer. Dette programmet ligger installert på alle maskinene på universitetet og brukes som standard når en skal vise pdf-filer, spesielt fra nettleseren.
==Acrobat Reader==
+
Er et program i fra Adobe for å vise frem [[pdf]] filer. Dette programmet ligger instalert på alle maskinene på universitetet og brukes som standard når en skal vise pdf filer, spesielt i fra nettleseren.
+
  
 +
== Utskriftsproblemer ==
  
[http://www.adobe.com/no/products/reader/ Acrobate Reader's hjemmeside]
+
Hvis en skriver ut fra Acrobat Reader inne i en nettleser kan det av og til oppstå problemer. Enten kan utskriften se feil ut, eller så vil den ikke printe i det hele tatt. Slike problem som dette kan oppstå frå tid til annen, da Reader og nettleserene ofte blir oppdatert til  nye versjoner.
 +
 
 +
En løsning på dette er å lagre pdf-filen på hjemmeområdet ditt, og enten skrive den ut vha. <code>print</code>-kommandoen, eller åpne den i Acrobat Reader (selvsagt ikke i nettleseren).
 +
 
 +
Gi beskjed til termvaktene om du skulle få utskriftsproblemer, da det mest sannsynlig er flere enn deg som får samme problemet.
 +
 
 +
== Se også ==
 +
 
 +
* [[Pdf]] - informasjon om filformatet.
 +
 
 +
== Eksterne linker ==
 +
 
 +
* [http://www.adobe.com/no/products/reader/ Acrobat Reader's hjemmeside]
 +
 
 +
 
 +
[[Category:Programvare]]

Revisjonen fra 6. jan 2009 kl. 20:42

Acrobat Reader er et program fra Adobe for å vise frem pdf-filer. Dette programmet ligger installert på alle maskinene på universitetet og brukes som standard når en skal vise pdf-filer, spesielt fra nettleseren.

Utskriftsproblemer

Hvis en skriver ut fra Acrobat Reader inne i en nettleser kan det av og til oppstå problemer. Enten kan utskriften se feil ut, eller så vil den ikke printe i det hele tatt. Slike problem som dette kan oppstå frå tid til annen, da Reader og nettleserene ofte blir oppdatert til nye versjoner.

En løsning på dette er å lagre pdf-filen på hjemmeområdet ditt, og enten skrive den ut vha. print-kommandoen, eller åpne den i Acrobat Reader (selvsagt ikke i nettleseren).

Gi beskjed til termvaktene om du skulle få utskriftsproblemer, da det mest sannsynlig er flere enn deg som får samme problemet.

Se også

  • Pdf - informasjon om filformatet.

Eksterne linker

Personlige verktøy
Navnerom
Varianter
Handlinger
Navigasjon
Kategorier
Programvare
Andre
Translate
Verktøy