Abel

Fra TermvaktWiki
Revisjon per 13. mai 2013 kl. 18:25 av Haakomol (Diskusjon | bidrag)
Gå til: navigasjon, søk

Abel er en forkortelse for terminalstuen i Nils Henrik Abels hus (kart) på Blindern. Den ligger i kjelleren, en etasje ned fra inngangen. Termstuen er betjent og har 54 linux-maskiner, 18 windows-maskiner, én sort-hvitt-skriver og én fargeskriver (vbfarge), samt en scanner koblet til en Windows-maskin og 3 linuxmaskiner for termvakter. Abel-stua er midlertidig stengt fra 15. april 2013 og ut året, VB-123 er satt opp som midlertidig termstue.

Telefonnummeret til termstua er (228)54181.

Termvakten kan hjelpe deg med nytt passord, gi utskrifts- og programvareassistanse og generell brukerstøtte. Termvakten er flink til å henvende deg til riktig instans dersom termvakten ikke kan hjelpe deg. Når du har glemt utskriftene dine, blir termvakten skuffet. Han sender en mail til deg, og legger den i hylla ved siden av printerne. Der ligger den en uke før termvakten kaster de i papiravfallet og feller en tåre over treet som ofret livet for at du kunne trykke på print-knappen.

Abel har cola-automat!


Sammen med Sophus Lie regnes (hihi) Nils Henrik Abel som den største matematikeren på 1900-tallet. Han er internasjonalt kjent for å bevise at den generelle 5-gradsligningen ikke kan løses med de elementære regne-artene og rot-utdragning. Arbeidet hans hviler i stor grad på den franske instigatoren, vigilanten og matematikeren Evariste Galois. Galois sitt korte faglige liv er for oss kjent som MAT2200 Abstrakt algebra. For å prate med en algebra-entusiast her på NHA, ta kontakt med Prof. Kristian Raanestad, foreleser og hverdagshelt.

Se også

Personlige verktøy
Navnerom
Varianter
Handlinger
Navigasjon
Kategorier
Programvare
Andre
Translate
Verktøy