LaTeX i Windows

Fra TermvaktWiki
Gå til: navigasjon, søk

Denne artikkelen er om LaTeX på egen Windows-maskin. For LaTeX i Linux og generell bruk, se LaTeX.

LaTeX på egen Windows maskin

Last ned nyeste versjon av LaTeX-distribusjonen MiKTeX. proTEXt er en ny TeX distribusjon for windows basert på MiKTeX. Du kan laste ned den nyeste proTEXt versjonen her. Last den ned (merk at denne erx en ganske stor fil omtrent 1GB og kan ta en stund) og unzip den. Finn setup.exe og kjør den. Velg språket og og trykk på install MiKTeX

Start.JPG


Det finnes en manual også som du kan trykke på Open og lese gjennom.


Insall-miktex.JPG

Gå gjennom installasjons prosessen og gjør den ferdig.


I tillegg til TeX engineen selv trenger du og ha en teksteditor slik at du kan lage og redigire dokumenter. Det finns ganske mange of them for eksempel TeXworks, TeXMakerX og TeXnicCenter.

Både TeXMaker og TeXnicCenter kan finnes på samme pakke som du har lastet ned, velg en av dem og installere for eksempel TeXnicCenter som er mer populær.

Miktex.JPG


Start programmet TeXnicCenter


Texnic.png


De viktigste knappene er build og view knappene som er vist som nummer 1 og 2 på bilde. Trykk på nummer 1 ofr å kompilere coden din, fiks eventuelle feil og generer pdf filen med å trykke på view knappen.

Vær opppmerksom at du trenger å ha Adobe Reader installert på dataen din og stien er gitt riktig til TeXnicCenter for å kunne gnerere pdf filer. Det kan du gjøre slik:

Pdf1.pngPdf2.png
For LaTeX i Linux og generell bruk, se LaTeX.

Installer dersom du ønsker å se .ps- og .eps-filer.

Det finnes mange editorer spesielt beregnet på LaTeX/TeX. Du finner nedlasting her: LyX, MeWa, Texmaker, TeXnicCenter, WinShell.

Personlige verktøy
Navnerom
Varianter
Handlinger
Navigasjon
Kategorier
Programvare
Andre
Translate
Verktøy