Brenning

Fra TermvaktWiki
Gå til: navigasjon, søk

Denne siden handler om cd- og dvd-brenning på MatNat sine termstuer.

Innhold

Hvor kan du brenne

Alle termstuer har CD- og DVD-brennere, men ikke absolutt alle maskiner. Den enkleste måten å finne ut om en maskin kan brenne, er å se på CD/DVD-spilleren etter logo for brenning (DVD-RW, CD-RW eller lignende).

Måter å brenne

Det er hovedsaklig to måter å brenne en CD eller DVD; brenning av datadisk eller brenning av ISO-bildefil. Datadisk er når du bare vil lagre noen filer på CD'en/DVD'en, slik du ville gjort om du skulle lagre filer på en diskett eller en USB minnepenn. En CD/DVD med en ISO-bildefil er for CD'er eller DVD'er som kjøres når du setter de inn i pc'en. Det gjelder f.eks for Ubuntu CD'en eller Windows XP CD'en. Det finnes flere typer operasjoner som er vanlige når man skal brenne CD/DVD'er, men de vil ikke bli tatt opp i denne artikkelen. Ved spørsmål kan du høre med en termvakt eller sende e-post til termvakt at ifi.uio.no.

Brenning i Windows 7

Alt du behøver å gjøre i Windows 7, er å merke alle filene du ønsker å brenne, høyreklikke og velge Send to, og deretter DVD-RW Drive (Evt. CD-RW, DVD-R, eller noe annet med R):

Win-burn-files.png


Brenning av ISO-fil i Windows 7

I Windows 7 kan man høyreklikke på ISO-filen og velge "Burn disk image":

Win-burn-iso.png


Alternativ til CD-brenning i Windows

For eldre utgaver av Windows eller avanserte alternativer, anbelfales det at man bruker CdBurnerXP.


Brenning i Linux

Det anbefales at man bruker K3b for å brenne i Linux.

Personlige verktøy
Navnerom
Varianter
Handlinger
Navigasjon
Kategorier
Programvare
Andre
Translate
Verktøy