Acrobat Professional

Fra TermvaktWiki
Gå til: navigasjon, søk

Adobe Acrobat Professional er et PDF-redigeringsprogram fra Adobe. Dette er et kraftigere verktøy enn Adobe Reader som finnes på alle maskinene på UiO. Acrobat Professional er kun tilgjengelig for MatNat-studenter ved å bruke Remote Desktop Connection (rdesktop fra linux) for å fjerninnlogge seg på win.uio.no, eller bruke uio.no/programkiosk.

Nyttige bruksområder

Reader3.png

Å lage filer som den du ser over, med kommentarer og highlightet tekst rett i dokumentet, er en av bruksområdene til Acrobat Professional. Det er først og fremst Comment & Markup-verktøyene som brukes til dette, men man kan også lime inn bilder f.eks. fra andre pdf-filer (slik som på bildet over).

I tillegg er Acrobat Professional nyttig hvis man skal kombinere flere pdf-filer, fjerne eller flytte sider i et dokument og liknende. Man kan også lage spørreskjemaer hvor det er mulig å fylle ut skjemaet direkte i Adobe Reader.

Kombinere filer

Startup.png

I Adobe Acrobat Professional er det mulig å slå sammen flere filer til èn pdf-fil. Dette er veldig nyttig i forbindelse med innleveringer av store oppgaver eller obliger. For å kombinere filer velger du COMBINE FILES fra oppstartsmenyen.


Combine1.png

Trykk Combine files på neste meny.

Combine2.png

Velg de filene du ønsker å kombinere med Add Files eller Add Folder i menyen. Det er mulig å kombinere alle filer innenfor rimelighetens grenser(ingen videofiler o.l), det er også mulig å kombinere andre pdf-filer. Når du har valgt dine filer trykker du på Next knappen for å starte kombineringen.

Kjente problemer

Dersom du opplever problemer med at Adobe Acrobat Professional henger seg opp ved oppstart eller under kjøring anbefales det å logge ut av Remote Desktop Connection og starte en ny økt.

Personlige verktøy
Navnerom
Varianter
Handlinger
Navigasjon
Kategorier
Programvare
Andre
Translate
Verktøy